Bier met passie

 

Het Platte Harnas heeft inmiddels al veel verschillende bieren gebrouwen. Drie bieren blijven vast in het assortiment, het blond bier 'Groot Geschapen', een dubbel genaamd 'Dwars' en de 'Lamme Jan', een heerlijk doordrinkbare tripel. Daarnaast is er wisselend altijd minimaal een mooie special zoals een IPA of een Russian Imperial Stout. Ook is het eerste Barneveldse Barrel Aged bier een feit. De Buffalo Trace Bourbon Barrel Aged Coffee Infused Russian Imperial Stout.

 

Alle beschikbare bieren vind je in onze webshop.

 


Logo Groot Geschapen blond bier uit Barneveld

"Groot Geschapen"

Een heerlijk blond bier, vol van smaak met een prettige, licht bittere afdronk. De toevoeging van sinaasappelschil en koriander is subtiel terug te vinden in de smaak.

 

Bestel 'm nu via onze webshop!


Dwars speciaalbier. Een heerlijke dubbel van Het Platte Harnas. Barnevelds bier.

"Dwars"

Na het succes van Groot Geschapen is er nu ook een heerlijk dubbel bier verkrijgbaar. Met vier soorten gerst volmout gebrouwen, is het een uitgebalanceerd en toegankelijk bier geworden. Ga er maar eens lekker voor zitten want hij is het drinken dubbel en Dwars waard.

Kopen?


Dwars speciaalbier. Een heerlijke dubbel van Het Platte Harnas. Barnevelds bier.

"Lamme Jan"

Daar is hij dan, dé tripel! Het eerste bier ooit door ons gebrouwen. Na heel veel perfectioneren nu eindelijk af. En jij bent de geluksvogel die 'm op mag drinken. Een tripel met stevige body, maar toch fris en goed doordrinkbaar. Geniet van deze uitgebalanceerde smaaksensatie. Lamme Jan refereert aan Jan van Schaffelaar die zo lam als een balletje van de Barneveldse kerktoren sprong.

Proeven?


Eigen brouwsel ruiken en proeven. Speciaalbier vol van smaak en alleen de beste ingredienten

Hoe een idee een lekker biertje wordt.

 

Het begint met receptontwikkeling, dit is een langdurig en uitgebreid proces. Nadat bepaald is wat het type bier gaat worden (denk aan tripel, dubbel, IPA, blond etc), wordt er een concept recept geschreven. Vervolgens wordt er op kleine schaal gebrouwen. Na vergisten, lageren en bottelen kan er zo'n 6 weken later voor het eerst worden geproefd.

 

Op basis van de eerste bevindingen wordt besloten of het recept voldoende potentie heeft en, wanneer dat het geval is, wat de goede en minder goede eigenschappen van het bier zijn. Het recept wordt aangepast en opnieuw wordt er gebrouwen. Dit proces herhaalt zich een aantal keer net zo lang tot het precies is zoals het moet zijn. Uitgebalanceerd en smaakvol.

 Volg ons:

 

Contact opnemen?

 

Brouwerij Het Platte Harnas V.O.F. | van Zuijlen van Nieveltlaan 24 | 3771 AC Barneveld

E-mail: info@brouwerijhetplatteharnas.nl

Telefoon: 06-10265851

 

KvK -nummer: 69672180

BTW-nummer: NL857962760B01