Bier met passie

 

Het Platte Harnas heeft inmiddels twee bieren in productie, het blond bier 'Groot Geschapen' en een dubbel genaamd 'Dwars'. Op dit moment wordt ook hard gewerkt aan het recept voor de tripel.

 


"Groot Geschapen"

Een heerlijk blond bier, vol van smaak met een prettige, licht bittere afdronk. De toevoeging van sinaasappelschil en koriander is subtiel terug te vinden in de smaak.

 

Bestel 'm nu via onze webshop!


"Dwars"

Na het succes van Groot Geschapen is er nu ook een heerlijk dubbel bier verkrijgbaar. Met vier soorten gerst volmout gebrouwen, is het een uitgebalanceerd en toegankelijk bier geworden. Ga er maar eens lekker voor zitten want hij is het drinken dubbel en Dwars waard.

Kopen?Hoe een idee een lekker biertje wordt.

 

Het begint met receptontwikkeling, dit is een langdurig en uitgebreid proces. Nadat bepaald is wat het type bier gaat worden (denk aan tripel, dubbel, IPA, blond etc), wordt er een concept recept geschreven. Vervolgens wordt er op kleine schaal gebrouwen. Na vergisten, lageren en bottelen kan er zo'n 6 weken later voor het eerst worden geproefd.

 

Op basis van de eerste bevindingen wordt besloten of het recept voldoende potentie heeft en, wanneer dat het geval is, wat de goede en minder goede eigenschappen van het bier zijn. Het recept wordt aangepast en opnieuw wordt er gebrouwen. Dit proces herhaalt zich een aantal keer net zo lang tot het precies is zoals het moet zijn. Uitgebalanceerd en smaakvol.

 Volg ons:

 

Contact opnemen?

 

Brouwerij Het Platte Harnas V.O.F. | Brabanterlaan 4 | 3772 PK Barneveld

E-mail: info@brouwerijhetplatteharnas.nl

Telefoon: 06-24881718

 

KvK -nummer: 69672180

BTW-nummer: NL857962760B01